Skip to content

O nama

Davne 1993. god. Dvije liječnice, Jelena Joka-Gašpić i Jasminka Božiković, internistice otvaraju privatne ordinacije sa sjedištem u Splitu u Goričkoj ulici. U startu svjesne da je medicina timski rad, već tada okupljaju i mlade i iskusne liječnike i medicinske sestre. 1996. god. Prelaze na drugu lokaciju u Splitu, ulica Matice hrvatske. Prostor je znatno veći, adaptiraju ga i otvaraju prvu privatnu internističku polikliniku u Splitu 1997. god. Liječnice Jelena Joka-Gašpić dr. med. Internist onkolog i Jasminka Božiković dr. med. Internist gastroenterolog registriraju polikliniku (JIJ ljecnici) J&J Medici.

Poliklinika kupuje vlastiti prostor 2002. god. U ulici Moliških Hrvata (sadašnja lokacija), zajedno s drugim privatnim ordinacijama i poliklinikama. Na taj način je oformljen privatni polivalentni medicinski centar s brojnim medicinskim djelatnostima na istoj lokaciji.

Naša poliklinika J&J MEDICI od početka djeluje samostalno, ali usko surađuje s ostalim zdravstvenim ustanovama

Jelena Joka-Gašpić dr. med. I Jasminka Božiković dr. med. Dalje vode polikliniku u kojoj je timski rad prioritet. Nužan je spoj mladosti i iskustva, zbog toga uz široku konzilijarnu službu iskusnih liječnika imamo i široku konzilijarnu službu mladih liječnika. Suvremena medicinska aparatura svakako doprinosi kvalitetnoj dijagnostici, a potom i terapiji naših pacijenata.

Veliki doprinos našem timu daje dr. sc. Bruna Rošić Despalatović dr. med. Koja vješto brodi između mladih i iskusnih liječnika i doprinosi progresu naše poliklinike. Trenutno je na specijalizaciji liječnica koja će se pridružiti našem timu.

U poliklinici se rade dijagnostičke pretrage probavnog trakta (endoskopske pretrage jednjaka, želuca, debelog crijeva), za potrebe naših pacijenata i u narkoanalgeziji. Rade se polipektomije i mukozektomije. Dijagnosticiraju se i liječe upalne bolesti crijeva i druge bolesti probavnog trakta.

Radimo široku ultrasonografsku dijagnostiku (UZ pregled štitnjaće, perifernih limfnih čvorova, dojki, trbuha, doppleri), citološke punkcije pod kontrolom Uza.

Posebnu pažnju posvećujemo bolestima dojke.

Radimo na preventivnim pregledima (sistematski pregledi, preventivni pregled dojki, debelog crijeva i internistički pregledi)

Poliklinika J&J MEDICI je relativno „stara“ poliklinika u kojoj timski rad mladih i iskusnih liječnika, u širokoj lepezi interne medicine, usmjeren na cjelovito rješenje zdravstvenih problema naših pacijenata (uz dijagnostiku i na liječenje)

Ul. Moliških Hrvata 4,
21000 Split
Hrvatska